Online speeddaten is makkelijk en laagdrempelig. Het gaat bijna allemaal vanzelf. Je zit lekker in je eigen comfortzone en je kan je joggingbroek gewoon aanhouden hahahah. Voor je het weet heb je leuke gesprekken gehad. Hieronder kun je een overzicht vinden van vragen die je wellicht nog hebt.

 • Hoe ziet het Online Speeddaten er uit?
 • Hoe werkt het online speeddaten in het kort
 1. Heb je je aangemeld, dan ontvang je ongeveer een uur voordat het begint een link om in te loggen. Dit doe je via Google Chrome of Safari
 2. Log 15 minuten van te voren in op ons online platform. Hier doorloop je automatisch de controle of je computer, tablet of telefoon er klaar voor is. Een laptop is wel het beste. Zijn de checks gedaan, dan wacht je tot we van start gaan. Je ziet in deze fase dus nog niemand.
 3. Zodra de ronde start heb je 4 minuten om je gesprekspartner te leren kennen. Elke 4 minuten krijg je automatisch een nieuwe gesprekspartner te zien. Er zijn minimaal 6 rondes. Bij de leeftijdscategorie 55-plus zullen de rondes langer zijn. 
 4. Na elk ronde opent een scherm waarop je kan aanvinken of je de persoon beter wil leren kennen. Dus is er een match of toch niet. Dit verschijnt na elke ronde. Je kan dus meerdere personen doorgeven die je beter wil leren kennen.
 5. Bij een oneven aantal speeddaters, kan het zijn dat je een keer geen date hebt. Je krijgt dan een simpel ping pong spel te spelen, tot je de volgende ronde weer start.
 6. Aan het eind van de online speeddating sessie kan je aangeven welke gegevens je uit wil wisselen met je match: je e-mail of óók je telefoonnummer.
 7. Binnen 24 uur krijg je jouw matchmail.
 • Hoe lang duurt een speeddate-ronde

Een speeddate-ronde duurt 4 minuten. Dit is net genoeg tijd om een persoon zodanig te leren kennen om uiteindelijk te besluiten of je hem/haar beter zou willen leren kennen.

 • Kan ik me ook inschrijven voor een leeftijdscategorie waar ik net niet in val?

Dit kan uiteraard. Je bepaalt zelf voor welke leeftijdscategorie je jezelf inschrijft. Als je bijvoorbeeld net 36 bent én singles wil leren kennen rond de 33, dan moet je je wel inschrijven in de leeftijdscategorie 20-35. Zo gek is het niet.

 • Hoe gaat het verder als ik iemand leuk vind?

Als de andere persoon jou ook leuk vind, dan ontvang je binnen 2 dagen en elkaars contactgegevens in de zogenoemde matchmail.

 • Kan ik meerdere personen doorgeven met wie ik een klik voelde?

Jazeker! Na elke speeddate-ronde verschijnt er een scherm waarop je kan aangeven of je deze persoon beter zou willen leren kennen. Hebben je gesprekspartners jou ook een ‘like’ gegeven, dan is er een match. Jullie ontvangen dan een zogenoemde ‘matchmail’.  

 • Waar kan ik een kaartje kopen?

Dat kan via onze partner Eventbrite.

 • Hoe meld ik me aan?

Op de pagina van onze ticketpartner, kun je kiezen voor verschillende data en leeftijdscategoriëen. Heb je een datum en leeftijdscategorie op het oog, dan kies je voor het eigen geslacht. Dus ben je een man tussen de 20-35 en je kan op op 25 april, dan kies je voor ‘DesiSingles Speeddating 25 april – Mannen 20 tm 35 jaar’.

 • Worden er opnames gemaakt?

Nee! We respecteren de privacy van de deelnemers.

 • Zien de mensen van het eigen geslacht mij?

Nee. Je ziet alleen de mensen met wie je een speeddate ronde hebt.

 • Wat als er een oneven aantal is van deelnemers?

Bij een oneven aantal speeddaters, kan het zijn dat je een keer geen date hebt. Je moet dan even wachten tot je volgende date zich vanzelf weer aandient.

 • Wat is het maximaal aantal speeddaterondes

Dit zullen er 15 zijn. Bij de ticketverkoop is er ook een max van 15 gezet. Dit is ook een mooi aantal, want dan zal het event ongeveer een uur duren.

 • Wat gebeurt er als er te weinig deelnemers zijn?

Je zult minimaal 6 rondes hebben. Zijn dit er minder, dan krijg je gewoon je geld terug. We werken samen met Eventbrite. Zij zijn een wereldwijd gerespecteerd ticketplatform. De betalingen en eventuele terugbetalingen gaan via deze organisatie. Deze organisatie is gevestigd in Nederland en vinden het trouwens ontzettend leuk dat wij dit doen.

 • Ik heb een kaartje gekocht, maar in de tussentijd heb ik al een date gevonden. Krijg ik dan mijn geld terug?

Als je in de tussentijd al een date hebt gevonden, zijn we uiteraard superblij voor je. Het organiseren van een event kost veel tijd, denkkracht maar ook geld. Daarom zullen we net als andere eventorganisatoren geen refund doen als het moment je niet meer uitkomt. Misschien is het een idee om je kaartje te geven aan iemand die single is in je omgeving.

 • Waarom is het niet gratis?

 Bij de organisatie van het online speeddaten maken we echter wel wat kosten. Denk aan het platform dat we gebruiken. Het gebruik hiervan is relatief prijzig, vandaar dat we wel willen proberen om in ieder geval break even te draaien.  

 • Voor wie is het?  

In de promotie focussen we ons op de mensen met een Desi-achtergrond, of mensen die hier een band mee hebben. En dan met name de mensen met Surinaams Indiase roots.

 • Wat is de relatie met DesiWedding.nl?

DesiWedding is een partner van DesiSingles. In de organisatie van DesiSingles zitten echter meer mensen in dan DesiWedding.nl.